Knjižničarji: izumirajoča vrsta ali novodobni IKT strokovnjaki?

petek, 17. maj 2013

Na vrata trkajo Bralnice pod slamnikom

Tretji mladinski literarni festival se pripravlja na start. S svojimi dejavnostmi se vanj letos v treh točkah vključujejo tudi knjižničarka Nena in mladi knjižničarji OŠ Litija.
S tremi članicami knjižničarskega krožka se bomo najprej v četrtek 23.maja udeležile slavnostne prireditve ob odprtju festivala, kjer nas bo s svojo prisotnostjo med drugimi počastil irski pisatelj John Boyne.
O njegovih, v slovenščino prevedenih knjigah, smo izdelali knjižne napovednike.
V sredo nas bo na šoli obiskal slovenski mladinski pisatelj Peter Svetina, ki smo mu tudi namenili kar nekaj naše pozornosti: brali, izdelali napovednik ali dva, poustvarjali.
Tretji dogodek pa je udeležba knjižničarke na strokovnem srečanju za mentorje branja, knjižničarje, učitelje in profesorje slovenščine v četrtek 30. maja,kjer bomo obravnavali dela Toneta Pavčka in jih povezali z literarno ustvarjalnostjo mladih. 
Da so mladi knjižničarji tudi Jurija Murija predstavili v knjižnem napovedniku, pa že ni treba več posebej poudarjati, kajne :)

Letošnji festival se bo sicer odvijal na več kot 30 različnih lokacijah z več kot 70 dogodki. Organizatorjem za tako obsežen projekt iskrene čestitke. 


Ni komentarjev: